Twój 1% – mój powrót do Ojczyzny

Fundacja „Dla Polonii” jest organizacją pożytku publicznego (OPP), której celem jest wspieranie edukacji młodzieży polskiego pochodzenia ze Wschodu (z krajów byłego Związku Radzieckiego). Cel ten realizujemy poprzez zbieranie funduszy i pomoc rzeczową dla uczniów Liceum Polonijnego Kolegium św. Stanisława Kostki w Warszawie.

Fundacja Dla Polonii

Numer KRS: 0000423252

Udostępniamy bezpłatny program dla osób samodzielnie rozliczających się z podatku dochodowego z urzędem skarbowym. Program w prosty sposób pomaga w wypełnieniu deklaracji podatkowej i przekazaniu 1% podatku dla podopiecznych naszej fundacji.

Wypełnij deklarację PIT za 2018 rok!

Po kliknięciu w obrazek po prawej stronie zostaniesz automatycznie przekierowany do strony PITax.pl,

gdzie możesz pobrać program do rozliczenia lub wypełnić deklarację online.

Pobierz formularz PIT za 2018 rok!

gdzie możesz pobrać formularz do wypełnienia deklaracji samodzielnie.

JAK WYPEŁNIĆ PIT

W deklaracji podatkowej (PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38) wystarczy wpisać numer KRS 0000423252 Fundacji Dla Polonii oraz podać obliczoną kwotę, aby 1% Twojego rocznego podatku pomógł w edukacji i powrocie do Polski młodzieży polskiego pochodzenia ze wschodu.

W zeznaniu podatkowym jest także możliwość wyrażenia zgody na przekazanie przez urząd skarbowy naszej Fundacji imienia, nazwiska i adresu zamieszkania Darczyńcy. Zachęcamy do zaznaczenia tej opcji w deklaracji, co umożliwi nam przekazanie podziękowań od naszych uczniów oraz poinformowanie, jak wykorzystaliśmy przekazane nam wpłaty 1 % podatku.

POTWIERDZENIE STATUSU OPP

Fundacja Dla Polonii znajduje się w wykazie organizacji pożytku publicznego (OPP) uprawnionych do otrzymania 1% podatku dochodowego. Wykaz OPP jest dostępny na stronie Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

Dostęp do najprostszego rozliczenia PITów w Polsce uzyskałeś dzięki naszej współpracy z Instytutem Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP