Dzień Wszystkich Świętych kojarzy się dla wielu ze zniczem, z grobem bliskich osób, z cmentarzem, dla innych z wiązanką kwiatów, jeszcze dla innych z modlitwą i pamięcią o tych, którzy wyprzedzili nas w drodze do wieczności. W tym dniu udajemy się z całymi rodzinami na cmentarz i nawiedzamy groby naszych bliskich, przyjaciół, rodziców, krewnych, znajomych, stawiamy kwiaty oraz zapalamy "płomyk nadziei".

Nasi podopieczni odwiedzili niedawno Powązki Warszawskie by uczcić pamięć nie tylko Bohaterów, poetów, dziennikarzy ale też osób, do których już nikt nie odwiedza. Kładli własnoręcznie wykonane wiązanki oraz zapalali święcę.

W Argentynie zamiast świec na grobach bliskich rodzina kładzie kwiaty. Dlatego z okazji zbliżającego się Dnia Wszystkich Świętych oraz w ramach kontynuacji obchodów 100- lecia Niepodległości organizacje polonijne w Argentynie postanowili zorganizować "Akcję 100 kwiatów".

Source