Składamy serdeczne podziękowania dla firm, instytucji, organizacji, a także osobom prywatnym, w tym wolontariuszom, za okazaną nam pomoc i wsparcie finansowe lub rzeczowe.

Fundacja „Dla Polonii” jest organizacją pożytku publicznego i swoją działalność na rzecz Polaków ze Wschodu finansuje z dotacji oraz wpłat od Darczyńców i Mecenasów. Brakujące fundusze – przede wszystkim na opłacenie pobytu uczniów w internacie oraz za ich wyżywienie – pozyskujemy od instytucji, firm i Ludzi Dobrej Woli.

Jesteśmy wdzięczni za każdy gest pomocy ofiarowanej dla uczniów Liceum Polonijnego Kolegium św. Stanisława Kostki w Warszawie.

Od 2016 roku realizujemy projekty edukacyjne dla młodzieży ze wschodu współfinansowane przez Unię Europejską w ramach programu ERASMUS +.

Partnerzy instytucjonalni:

Fundacja „Dla Polonii” realizuje wieloletni program kształcenia językowego i kulturowego młodzieży polskiego pochodzenia ze Wschodu, który w 2016 i 2017 roku jest współfinansowany w ramach sprawowania opieki Senatu Rzeczypospolitej Polskiej nad Polonią i Polakami za granicą.

Do listopada 2017 r. do grudnia 2018 r. fundacja realizuje zadanie współfinansowane ze środków Ministerstwa Edukacji Narodowej „Rodzina polonijna. Współpraca szkół funkcjonujących w systemach oświaty innych państw oraz organizacji społecznych za granicą prowadzących nauczanie języka polskiego, historii, geografii, kultury polskiej oraz innych przedmiotów nauczanych w języku polskim ze szkołami w Polsce”.

Opiekę nad polską młodzieżą ze Wschodu wspierają:

Cedrob S.A. Cedrob S.A.

Fundacja Lotto Fundacja Lotto
Fundacja BGK im. J. K. Steczkowskiego Fundacja BGK im. J. K. Steczkowskiego
Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych S.A.
Spouses of Heads of Mission Spouses of Heads of Mission
Fundacja Banku Zachodniego WBK Fundacja Banku Zachodniego WBK
Fundacja Kultury Polskiej w Bostonie Fundacja Kultury Polskiej w Bostonie
Fundacja im.Adama Mickiewicza w Kanadzie Fundacja im.Adama Mickiewicza w Kanadzie
Fundacja Dla Rodaka Fundacja Dla Rodaka
Orange Polska
Kancelaria Tomasik Jaworski S.P.
Fundacja Grupy PKPFundacja Grupy PKP
Światowe Zjednoczenie Polek Światowe Zjednoczenie Polek